יפו – מזרח תיכון חדש

בוקר טוב. אתם יושבים במרפסת עם קפה שחור ופחמימה מהמאפיה המטריפה מתחת לבית, אחר כך קפיצה לשוק הפשפשים, שקיעה בפארק, ארוחה קלה על מחצלת, דרינק בנמל יפו, ואפשר ללכת לישון מאוחר כי כל הטוב הזה יהיה במרחק שלוש תחנות רכבת קלה מלב העיר (ברגע שתסתיים בנייתה). 

יפו זוכה בשנים האחרונות להשקעות עירוניות חסרות תקדים ועל-פי עיריית תל-אביב מסתכמות בלמעלה ממיליארד ש”ח. מהפיכת מדרון יפו (במערב השכונה) לפארק רחב ידיים, עבור בשיקום נמל-יפו המשמש היום כמוקד אומנות, מסחר תיירות ואוכל, דרך פיתוח תשתיות בשוק הפשפשים, ועד לשיפוץ שדרות ירושלים ופיתוח מתחם נגה בצפון הרחוב. זאת ועוד העלו את ביקושי הנדל”ן באזור ומשכו יזמים רבים אשר הקימו ומקימים פרויקטים רבים לרבות מלונות בוטיק. רוב הפרויקטים מתרכזים בשכונות עג’מי; הנמל יפו והעיר העתיקה; מתחם שוק הפשפשים; וצפון יפו (מתחם נגה, המושבה האמריקאית).

מתחם נוגה קרוי על שם תיאטרון נוגה והוקם בשנות העשרים־שלושים של המאה הקודמת, ושימשה בעיקר את הבריטים. מרובע הרחובות הקטן שמאחורי התיאטרון – בין שדרות ירושלים במערב, דרך סלמה בדרום והרחובות ניצנה במזרח ואילת בצפון. המיקום האסטרטגי, על הציר שבין מתחם התחנה לשוק הפשפשים, עם האווירה הידידותית ומחירי השכירות הנמוכים יחסית, משכו מעצבים ויוצרים צעירים שחיים ויוצרים כאן. סביב כיכר סגולה בעלת השיק החלו להתקבץ סטודיות, בוטיקים, סדנאות ובתי קפה. מבעד לפגעי הזמן שמכרסמים בבניינים היפואיים בני שתיים־שלוש קומות זורחת ערבוביה של ארט דקו מודרניסטי ושיק קולוניאליסטי. שרידי הגלגול הקודם של השכונה, מוסכים ובתי מלאכה שנותרו פעילים, שומרים על מידה של חספוס לא מצועצע בתוך האווירה היצירתית.

המושבה האמריקאית-גרמנית שוכנת בין שכונת פלורנטין לבין יפו, והיא משתרעת על פני שני רחובות צולבים: רחוב אורבך ורחוב בר הופמן. המושבה הוקמה באמצע המאה ה-19 על ידי נוצרים מורמונים מארצות הברית, ולאחר מספר שנים עברה לידי הגרמנים הטמפלרים. אלה שיפצו את רוב הבתים והפכו את המקום למושבה גרמנית עד שגורשו מהארץ בימי מלחמת העולם השנייה. בעשור הראשון של המאה ה-21 החל תהליך של שימור ושיקום במושבה. באזור קיימים חיי תרבות (תאטרון גשר, בית מיומנה, תיאטרון הסמטה, מרכז נא לגעת, גלריות אומנות ועוד) ובילוי עשירים ושוקקים.

הרחוב המרכזי החוצה את יפו הוא שדרות ירושלים אשר שופץ ובו עובר הקו האדום של הרכבת הקלה המוביל מדרום הטיילת של תל-אביב ועד לבת-ים. רחובות מרכזיים נוספים הם יפת, קדם, יהודה הימית ויהודה מרגוזה, ובימים אלה מוקם על שדרות ירושלים הקו אדום של הרכבת הקלה. 

רוצים לגור ביפו? דברו איתנו ונשים אתכם במרכז.

למידע על דירות למכירה ביפו תל אביב >>